top of page

WASch'ge'bezig?

Kort geleden postte ik over onze nieuwe wasmachine. Een was-MACHIEN! Twee verschillende wasprogramma's draaien in éen tijd.. De LG TWIN Wash maakt het mogelijk en wast niet alleen eco-vriendelijk maar ook sneller én efficiënter. Kies een wasprogramma en de directe aandrijving met 6 bewegingsrichtingen beweegt de wastrommel in meerdere richtingen, zodat stoffen de juiste behandeling krijgen en ook nog eens extra schoon worden. Hoe ik was? Zo doe ik het nu!

Toddler VS Toddler

Emilia is sinds enkele weken 'droog'. Dat wil zeggen dat we klaar zijn met pampers maar accidentjes niet uitgesloten zijn. Dit zowel overdag als 's nachts en dat resulteert wel eens -lees: toch nog geregeld, ahum*- in natte kledij én nat beddengoed. Natuurlijk zou ik beide in éen wastrommel kunnen gooien, 30 graden, et c'est parti.. Ik heb geen probleem met 30 graden, maar het gaat hier wel over gekleurde én 'kook'was hè. Met ons vorig toestel zou dat betekend hebben dat ik de kledij van ons popje zou moeten 'opsparen' tot er een redelijke berg aan was is, om dan een groot machine te kunnen opzetten. Omdat we zuinig zijn maar vooral omdat ik nu eenmaal geen machine van 9 kg laat draaien voor een sopje van 6 of 7 -maatje 92- stuks.. Er is een verschil tussen zot zijn en ZÒT !?! Tegenwoordig hoef ik mijn hoofd daarover niet meer te breken en kunnen beide -en dus ook verschillende- wasprogramma's tegelijk draaien.

12 kg - Katoen 60 graden - 2u40min 2 kg - Baby Care 30 graden - 2u

Tussen de lijnen; Op de handleiding voor de kleine wastrommel staat dat je best geen hardnekkig gevlekte was in de twin Wash wast (omdat deze bijvoorbeeld geen 95 graden functie heeft).. Ik ben dan toch zo benieuwd geweest en heb Emilia's volgekrabbeld/gestift kleedje er tòch maar even bij gesmeten. Uitkomst? VLEKKELOOS!

SLIMMERIK

Naast het feit dat beide wasprogramma's nu in éen tijd afgewerkt kunnen worden, is het misschien ook tof om erbij te vertellen dat de duur van je was in de bovenste -en grootste- trommel bepaald wordt op basis van het gewicht van je wasgoed. Op die manier weet de -slimme- machine perfect hoeveel water en welke tijdsduur nodig is om de was op mijn vraag snel en efficiënt te kunnen wassen.

Zoals vele andere toestellen van nu kan de was -enkel de grote trommel- ook hier 'gedraaid' worden met startuitstel. Je kiest met andere woorden over hoeveel tijd de machine start aan zijn programma. Maar wat als je was wél klaarstaat en -natuurlijk, dat heb ik weer..- je die laatste functie even helemaal uit het oog verloren bent omdat je kind -MAAAMAAAA!!?!- aan je been hing?! (Al heb ik dat excuus niet nodig om iets te vergeten, mijn hoofd is een zeef..) Dan is er in het geval van de LG TWIN Wash ook nog de Smart ThinkQ App! Deze slimmerik is WIFI-connected met je toestellen(jawel, met de grote én de kleine trommel!) en maakt het mogelijk je programma's vanuit de zetel bijvoorbeeld te starten/stoppen én om ze aan te passen (Welke was, hoeveel graden, ..) indien je dat òok vergeten was. Ik hoef er geen tekening bij te maken, vermoed ik?

Volgende week vliegen we er weer in, dan gaat Nico na zijn appendix avontuur opnieuw starten met sporten.. Grasmatten en modder in de kleren, stinkende kousen en ambetante stoffen. Kookwas, ondergoed, vlekken. De LG TWIN Wash to the rescue, maar voor nu.. Mama 1 - Emilia 1

Want minder tijd in het huishouden = meer tijd voor ons meisje!

Meer info over de LG TINWash vindt je HIER


bottom of page