top of page

My girl wants to party all the time

"HAPPY BIRTHDAY TO YOUUU!"

Het is de zin waarmee Emilia opstaat, eet en gaat slapen. Ieder dag jarig (zoals het hoort dus), dus mag ik zo vrij zijn om nu nog te delen hoe flink we gefeest hebben om haar tweede levensjaar funky en fruitig in te zetten?

#tweemilia was eigenlijk hoe onze dochter is; kleurrijk, wild, pittig, zonnig, creatief en leuk! Naast het feit dat dat klein mensje gewoon onze dochter is, noemen we haar wel vaker 'wilde'. Zoals in de tekenfilm Pocahontas. En hòe die prachtige tekenfilm past bij ons, en ons! Veertjes her en der, dromenvangers(zelfgemaakt), ballonnen, een streepje kleur in het gezicht, kindertattoos, een lange eet-en drinktafel van zoet ontbijt tot salty wrap-it-up's, koekjes, cups en een betoverend mooie(&heerlijke!) cake, mocktails, muziek, trampoline, tipi'tje dabei en Hàllo Familie!

Als kind was er éen dag in het jaar MIJN dag, en daar ben ik mijn ouders vandaag de dag nog steeds zo dankbaar voor. Niets was hen teveel en die ene dag besliste ik werkelijk over alles; Zwembadje opzetten, DJ, Thema, tenten, banken of stoelen, kussens, rondjes nagelen, tuinverlichting, food, 10 genodigden, 50 genodigden(??!!?) *LOL*.. Het is een kleine traditie die ik ook aan onze dochter wil meegeven, en dan kan je daar maar best vroeg genoeg mee beginnen, am I right? Chaotisch als ik ben zag het feestje in mijn hoofd er wél Pinterest uit, maar Emilia & haar gasten hebben daar zonder twijfel door gekeken!

Essentials voor een lékker feestje? ETEN & DRINKEN

Bij ons op de menu.. American Native Brunch

(gewoon omdat dat cool klinkt)

Water dispensers Fresh vs Fruity

Ingrediënten Fresh: Citroen, basilicum, komkommer, munt Ingrediënten Fruity: Frambozen, aardbeien, basilicum, meloen Mini Sandwiches + beleg Gesneden fruit (composteerbaar bestek & bordjes!) Tortilla wraps Guacamole bar; (verschillende bordjes met; Mais, Tomatenbokjes, sla, guacamole, zure room, ..) Gekookt kippenwit geplukt Gekookte maiskolven

Scrambled eggs

Crème de la crème? Gateau, Cookies, Cupcakes, Donuts! (in thema; Always a winner!)

Wie op zoek is naar Luxe zoet-op-maat is aan het juiste adres bij Lorena van Garden of Sweets in Maastricht. Niet alleen weet ze je thema perfect te visualiseren in haar zoete creaties, ook de smaak van het gebak is perfect! En daar wil ik toch ook een puntje van maken want.. Er komen -zeker in dit Insta/Pinterest tijdperk- wel vaker mooie creaties voorbij gescrold, maar over de kwaliteit en de smaak van deze cake viel overigens òok niet te discuteren; Bijzonder lekker en su-per vers! NEEM OOK EENS EEN CAKE'je(klik)

LOL*

En Ehm.. "Van een schoon tafel kunt ge niet eten!" .. Vergéet dat alstublieft! Want een kléin-héel klein-tikkeltje moeite kan de boel al flink wat opleuken en natùurlijk is een leuk ogende tafel wél een groot plezier om aan te gaan zitten en van te eten! (ja natuurlijk weet ik dat dat een spreekwoord is.. Rustig Eric!)

Bij IKEA zit je overigens helemaal goed voor meters goedkoop stof en zo krijg je éen lange tafel van een paar meters lang in een mooi wit kleed gehuld. Vlam er gerust een jutte (of andere.. Thema, remember..) tafelloper op & zorg hier en daar voor wat groen, een vaasje, een ballonnetje, hej.. Een klein tikkeltje is écht oké hoor.

Amai, ik heb weer wat te vertellen precies, een mens zou er dorst van krijgen.. Gelùkkig hadden we ook rekening gehouden met dat extra streepje zon en konden onze gasten naar hartelust genieten van verfrissing.. Aan een custom #tweemilia cocktail bar.. Met een échte bartender.. In onze tuin.. Met uitzicht op, jah, ons uitzicht.. Mocktails voor liefhebbers van cocktails zonder alcohol & "the real deal" cocktail met alles erop en eraan

(& dat mag u letterlijk nemen!) Ook achter de bar had Thomas ecologisch meegedacht en deden lange -ongekookte, duh- macaroni dienst als rietje.. Sprietje?.. Spierke!

Cocktails & Mocktails(Lees: Smaakbommen on the rocks) met een -paar- extra dimensie(s) drink je bij

SIPS 'N SODA ! ..& Je kan ze trouwens ook zélf leren maken in hun atelier of aan huis..

Sowieso mag je rekenen op top vakmanschap, bediening en show van de bovenste plank, geserveerd met een lach! Wie z'n feestjes graag 2.0 geeft moet SIPSNSODA écht leren kennen.. En proeven! Voor wie niet kan wachten.. Ze hebben een webshop.. Met handcrafted liquids enal! KLIK KLIK KLIK! & SIP SIP, Hooray!

Maar wie KINDER-feestje zegt, zegt natuurlijk ook speelgoed, leuke attracties of animatie.. Toch? Dus in plaats van een springkasteel te huren had Emilia een permanent spring-ding besteld bij haar meter, peter en grootouders.. En ik kan u erbij vertellen dat die trampoline tot op heden de mooiste investering voor een springkonijn als dat van ons geweest is! Goed voor uren springplezier & lange middagdutjes(muhaha)! Uiteraard mocht ook een hippe 4-in-1 driewieler(Little Tikes) niet ontbreken, net als Pocahontas-en féestje themed kinder tattoos, cool!

Deze heb ik online besteld bij Ducky Street

En wist je dat een feestje pas helemàal een top feest is als je gasten bij je decor passen? Zo hoef je geen andere animatie te voorzien en voedt je bovendien de fantasie van je kind.. Uiteraard kwam niemand -boeh- in de gevraagde dresscode behalve(en da's buiten mezelf gerekend)..

..Mijn broer en Emilia's nichtje Amaluna Zij gingen lopen met de eerste prijs voor mooiste kostuum!

En zo is ook Emilia's twéede verjaardag een mooie herinnering geworden waar we met veel plezier aan terug denken. Het is om die reden dat ik er graag een blogje over schrijf.. Want waar je hart van vol is, loopt je mond van over. & Ja, we zijn een hoop foto's vergeten te maken, maar dat wil alleen maar zeggen dat we ervan genoten hebben!

Cheers, zoetjes! En een éxtra dikke merci aan Garden Of Sweets, Sips N Soda & Collishop(kussens, aankleding) PS: Wie de tipi graag ziet kan ze voor €72 (nieuw!) bij ons bestellen.


bottom of page