top of page

We like to Party! #DIY

EMILIA IS ÈÈN, J O E P I E ! En zeg zelf, bij verjaardagen horen nu eenmaal feestjes, en bij feestjes horen thema's(Oooh jawel).. Horen attributen, horen knabbels en knaagjes, horen drankjes, horen de leukste mensen van de hele wereld!!!! The word is out, folks; I LOVE TO -throw a- PARTY! En ik wil dat het lèuk is! Dus YAY voor kinderfeestjes en YIHA voor tenminste iemand die het zich straks zal herinneren want voor Emilia zelf zal haar eerste verjaardag straks vooral bestaan uit een doos vol foto's en prullaria. Voor mij? Voor mij zal het de zoetste throwback e-v-e-r zijn.

de maand mei is voorbij(en rìjmen dat dat mens kan! Hè?), onze 'baby' is een jaar geworden, ÈÈN JAAR! Ik weet niet of dat overal zo'n knaller van een feest is, maar de eerste verjaardag van een kind is in onze families zeg maar de belangrijkste van ze allemaal. Dan klinken we op een jaar vol vreugde, emoties, maar vooral nieuw leven. Op dat het zo goed geweest is, dat ze zo gezond geboren-en gegroeid is, onze dochter, Emilia Alexis. Haar leven is nog maar zo kort geweest en toch hebben we he gevoel alsof ze er altijd al was. Ik wil haar vieren omdat ze zo leuk is, omdat ze zo speciaal is, omdat ze zo ontzettend prachtig en haar enige eigen is. Hoe kan iemand zo klein zo'n grote plek in een mensenhart veroveren? Dat kan alleen de puurheid zelve, en het maakt van haar het mooiste meisje dat ik ooit heb leren kennen!

"Groot feesten met een klein budget? Ik kan dat!"

Iedereen weet dat ik de koningin van de themafeestjes ben. Het is gewoon zo ontzettend leuk om een extra dimensie toe te voegen aan een dag die voor iemand misschien wel de belangrijkste van zijn of haar leven is, toch? Als jong(er) meisje zie ik mezelf nog, net als vandaag; alles uitstippelen, uitnodigingen maken, zorgen voor de juiste sfeer in het juiste decor, een dresscode de wereld insturen, muziek op maat, .. Natuurlijk ben ik even content met een pint en leuke mensen rondom me, maar als het kriebelt... Tja, dan moet ge krabben zeker? Over krabben gesproken, sinds het doek over dé jongerenzender JIM gevallen is, ik net toen 12 weken zwanger bleek en niet kon uitkijken naar een nieuwe job, .. Mijn leven overhoop gegooid, en mijn portefeuille is alleen nog mooi, maar meestal ook -en vooral-hartstikke leeg. Dus heb ik besloten om low-key te leven en te doen waar mijn hart en ziel rijker van worden. Want uiteindelijk gaan we allemaal keihard werken om ze toch weer door ramen en deuren te smijten want we hebben een nieuwe auto op het oog, willen een huis kopen, dragen het liefst ieder weekend een -nog winkel geurende- on-trend outfit, gaan 10x per jaar op Citytrip. Die luxe heb ik allemaal gekend, ik vond het allemaal hèel en bijzonder leuk, maar ik ben er geen haar beter van geworden. Dan is de keuze weliswaar sneller gemaakt om uiteindelijk het roer om te gooien en je state of mind te veranderen, te volgen, te leven én te delen. Want hoe kan ik mijn lieve dochter, onze families en jongste pack members dan een leuk feestje geven dat er tòch een beetje Pinterest uitziet? Doe de checklist!

 

1. Kies een Thema! 2. Heb je een Locatie? 3. Wat zullen we eten/drinken? 3. Kleur de dag! 4. Attributen nodig? 5. Sfeer is KEY

6. & een kleine touch of Love òok!

 

Wij kozen voor Emilia voor het thema 'Peppa Pig, Feesten als de beesten' omdat ze er zo gek van is, héerlijk! Dat uitte zich vooral in pasteltinten, gepersonaliseerde "Emilia 1" Peppa kleurprenten, kleine boerderij beestjes op kunststoffen grasmatten voor de tafeldecoratie, vilten wolkjes die de zaal een extra zachte en kinderlijke toets hebben gegeven alsook kunst bloemstukken om het geheel op te frissen en op te vrolijken. Opzoek naar DIY in een handomdraai zonder failliet te gaan? dan is FEEST! (< klik!) jouw new best friend! (Ook verkrijgbaar bij Standaard boekhandel)

De locatie werd een middelgrote feestzaal{voor een meer dan budgetvriendelijke prijs}in het Genkse met genoeg ruimte om de tafels in grote blokken op te stellen, een lang buffet te presenteren, extra staantafels en zelfs een kinderhoek voor de allerkleinsten te voorzien. Buiten konden de grotere loebassen zich helemaal geven in het overdekte springkasteel, classic en àltijd een goed idee!

Omdat Emilia vlak na de middag gedoopt werd, besloten we haar eerste verjaardagsfeest meteen aan deze mooie ceremonie te koppelen en hebben we onze gasten bij aankomst in de zaal voorzien van fruitsapjes en deze overheerlijk frisse, ròze{uhh, roze} Valdo Floral Edition rosé Prosecco.

"Reuzeke rozeke, zoetekoeksdozeke.. What's Cooking good looking?!"

Tja, een kinderfeestje organiseren is gewoon echt het allerleukste! Maar hoe doe je dat zonder ervoor te zorgen dat de kids echt covered in sugar naar huis gaan? Wel.. Niet. Daarom heet dat een kinderfeestje. Voor een keer mogen ze zich dus helemaal laten gaan en kunnen de mama's en papa's stiekem mee zondigen en hun kaken vullen met lieve, zoete knabbeltjes. Zorg voor een blikvanger in de midden van de 'sweet table' en vul het geheel aan met gewone taartjes en een variabel aanbod van ander lekkers.. Nood aan inspiratie? Hier komt 'ie dan, van links naar rechts..

SWEET TABLE MENU -Cheesecake met bosvruchten en frambozencoulis -slagroomtaart met pudding -chocolade met petit beure cake -Oreo-Yoghurt glaasjes -Rode vruchten-Yoghurt glaasjes

-Tiramisu glaasjes (classic/speculaas)

-Chocolade mousse glaasjes

-Rijstpap met gouden lepels (en bruine suiker)

-Mellow cakes gezouten caramel

-Cakepops(cake op een stokje, gedipt in witte chocolade) -Cupcakes(TIP: kleintjes zijn gemakkelijker, zo kunnen je gasten meer en verschillend van je tafel smullen) -Stapeltaart (Crème au beurre vulling) -Popcorn (zout/zoet/caramel) met kleine bakjes die de gasten zelf kunnen vullen -snoepgoed (zure matten, gepofte -gekleurde- rijst, gevulde hosties, spekken, lolly's) -Watermeloen pizza(topped met verschillende fruitsoorten) - twin waterijsjes Die twee laatste hebben de tafel -op een paar ijsjes na- trouwens nooit gehaald.. OMG PINK is *Home made*

(Kids) COCKTAIL BAR

Omdat kinderen natuurlijk ook liever wat anders dan water en fruitsap drinken, hebben we gekozen voor dé idealedorstlesser voor kids én volwassenen! De Bottlegreen sparkling limonades komen in heerlijk frisse en verrassende smaken (verkrijgbaar bij o.a. Delhaize)

"You got served!"

Elderflower - Adult twist: London Dry Cox's Apple - Adult twist: Brandy Ginger& Lemongrass - Adult twist: Bourbon Mango& Coconutt - Adult twist: (give it a try!) Pomegranate& Elderflower - Adult twist: Vodka

Ze worden best ijskoud en bij voorkeur on the rocks gedronken en gepresenteerd met een kartonnen rietje, liefst in thema.. duh!

Met een zoete tafel gaat het bijna als vanzelf, maar zorg sowieso voor voldoende kleur die jouw buffettafel tot een ware magneet voor je gasten ontpopt. Het smaakt beter én de kinderen gaan nu zonder twijfel komen kijken wat de pot schaft. De gouden tip is om de look en feel van je buffet door te trekken naar het geheel van de zaal. Zo lagen er losse bloempjes en pastel pompons samen met hier en daar een gouden schaap tussen het eten, net zoals op de grasmatten die de gastentafels aankleedden.

Lege muren waar je niets op mag plakken, kan je aankleden met behulp van een groot doek, net zoals wij dat gedaan hebben in de kids-corner. Bij Hellinx Printing kan je zo'n doeken ook perfect op maat ònline bestellen met of zonder ringen in zelfs, han-diiig!

Het zeil dat wij initieel als fotobooth-achtergrond wilden gebruiken, werd het decor van de kinderhoek, gelijk aan de foto van Emilia in haar 'luchtballon', maar dan de versie zonder haar. Dit zou later een grote 'mobiele' wens-wand worden, al vermoed ik dat Little miss E hier zeer binnenkort zélf een kunstwerk van zal maken (to be continued dus! LEUK én LOVEly!)

"Last but not least.. SH*T HAPPENS"

Zorg ervoor dat wanneer je een kinderfeestje organiseert, ook de sanitaire voorzieningen op maat zijn. De grote kids weten natuurlijk de weg naar het toilet, maar de pamperkonten worden helaas vaak vergeten.. Dus denk ook hier dubbel na, en zorg indien mogelijk even zélf voor een intiem hoekje waar pa en ma met die volle-pamperkont aan de slag kunnen. Want het mag dan zo'n tof feest zijn.. Iedereen wéet dat.. SH*T !?.... Happens.

 

Looking for.. This? #EATTHIS #OOTD #DIY Met veel dank aan VALDO Floral Edition Prosecco Rosé CASA PAGLIA, Vennestraat Genk Bottlegreen, PRAVDA PRESSROOM, Antwerpen PEPPA Stapeltaart, cakepops& cupcakes, 't SUIKERHUYS Overpelt Cheesecake, Mellow Salty Caramel Cakes, Oreo& Rode vruchten yoghurts, KROK, Genk

Wit fotozeil, Hellinx Printing, Genk Doopkleed & 2 Piece outfit EMILIA, POPREAL, online mijn ZOMERS BLOEMIGE outfit gespot en geshopt bij BOBO TREMELO, Tremelo Outfit NICO SUITSUPPLY, Hasselt

Bloemstukken ACTION Grasmat KWANTUM Boerderijdiertjes ACTION Gouden Spraypaint ACTION Pastel pompons SCHLEIPER Hasselt Roze wolk servietten PARTYHOUSE KAMELEON Noordlaan, Genk Helium ballonnen PARTYHOUSE KAMELEON Ballonnenslinger (ZELF GEMAAKT, meer info elisa@byelisaguarraci.com) Perzik Stof sweet table achtergrond KWANTUM Voile AVA Onderleggers hartjes (= 2 rollen inpakpapier) hygienische handspray DOU MY HANDS (online & bij de apotheek!) Helium cijfer (kopen én vullen) AVA

Tassel slinger(crepe papier, schaar, washi tape, koord.. KLAAR!) Ziet er allemaal wel tof en wel uit, maar er zelf aan beginnen lijkt je niets? Voor meer info/offerte kan je terecht op het invulveld dat je kan vinden op de homepagina onderaan Of je bent helemaal niet van zin om zelf een feestje te organiseren, maar je bent nieuwsgierig naar meer.. Dit was zonder meer een dag om voor altijd te koesteren!


bottom of page