top of page

Mei-YAAAWN, and relax!

In mijn vorige post heb ik het over in pure luxe ondergedompeld worden, alleen of met je partner, een goede vriend of vriendin, in een wellness complex met maximaal 22 gasten per dag. Het zijn daar vooral de details die 't hem doen. Anders dan dat, kan je natuurlijk ook kiezen voor een heel ander soort wellness, en daarvoor neem ik je graag mee naar onze Noorderburen op de top van de Cauberg in Nederland, naar Thermae 2000. Samen met enkele andere bloggers werd ik er 3 dagen onthaald om optimaal te kunnen relaxen en de #healthexperience -zoals de hashtag het al zo mooi benoemd- te ervaren.

Een groot complex met daaraan ditmaal verbonden het hotel, restaurant, lounge én brasserie is wat je van thermae 2000 mag verwachten. 2 grote verwarmde binnenzwembaden, jacuzzi's, een doorloop naar buiten toe met nog meer relaxatievoorzieningen zoals bijvoorbeeld ook een zonneplatform in het water en een stroombad. Grote troef hier is het uitzicht dat je mijlenver doet uitkijken naar het Nederlands landschap en de grote ligweide, de prachtige natuur geeft deze plek een absolute meerwaarde. In het ander deel van dit mega complex bevinden zich de verschillende sauna's, hammam- en andere wellness ruimtes met daar in dit geval koude tot ijskoude kleine zwembaden , regendouches en stortemmers,.. De donkere bioscoopzaal met massagestoelen, zachte muziek of documentaires neemt je mee naar andere oorden of je kan even lekker opwarmen onder éen van de zonnebanken in het zonne-gedeelte. Wie liever een persoonlijk traject wil beleven, kan verschillende behandelingen zoals packings ed ondergaan of drijf je liever in een donker zwembad met muziek onder water? Want ook dàt kan bij Thermae.

Voor ik u laat kennismaken met mijn eigen ervaringen, vertel ik u graag wat u van de hotelfaciliteiten mag verwachten. Bij aankomst krijgt iedereen een polsbandje om de additieven op aan te rekenen, zo hoef je op geen enkel moment je kleingeld of mastercard boven te halen. Een badjas en slippers zijn het enige wat je er vanaf aankomst tem vertrek zult dragen, dus laat die Valentino jurk gerust hangen. Hier gaat het allesbehalve om hoe we eruit zien maar des te meer over hoe we ons voelen en naargelang de kalenderdagen kan je bij Thermae 2000 ook kiezen tussen naakte dagen en bikinidagen(dit is sowieso enkel van toepassing op het sauna-en hammam gedeelte en dus nooit in de grote ruimtes/zwembaden).

De hotelkamers zijn wat verouderd maar beschikken over alles wat we nodig hebben, ruimte om je bagage op te Bergen, lockers, televisie en wifi(al hoef je hier niet veel van te verwachten, bij thermae kom je om te ontspannen, niet om je werk af te handelen dus de wifi is zeker niet supersnel en je telefoon of laptop leg je tijdens je verblijf dus ook best even aan de kant. Een dubbel of enkele bedden, badkamer met ligbad, toilet en haardroger. Een terras met uitzicht op het groenste van het groenste al mogen ze te terrasjes wat mij betreft toch even updaten en ontgroenen ofzo.. hm.. Ja. Zoals ik al zei, verouderd(verwilderd) dus. Voor wie er opzoek gaat naar een mini-bar zal deze helaas nooit vinden MAAR op de gang staan verschillende automaten en die zijn gevuld van fris tot chips en andere Guilty pleasures dus wie 'the healthy part' niet ziet zitten, vind zijn/haar stukje geluk daar alsnog.

Ooh en had ik al verteld dat iedere badkamer uitgerust is met een leuke quote? I lòve quote's, zeker als ze overeenstemmen met waarnaar ik opzoek ben, MEIn dag! Ik zou zeggen, hou je vast aan de takken van de bomen want we gaan virtueel ontspannen tot de miljòenste!

De start was er helaas niet eentje van feest en bubbelbaden, ik heb sinds 'forever' vreselijk veel last van migraine dus terwijl de andere dames aan de floating sessie deelnamen, lag ik voornamelijk op mijn bed te hopen wanneer ik terug naar huis kon gaan, verkrampt van de pijnen in mijn lijf en voornamelijk mijn hoofd. Basically heb ik die dag overleefd op bronwater en dafalgan forte. Want eten lag er nog sneller uit dan het er ooit in was geraakt, lekker.. Soit, de gordijnen krijgen van mij een 11 op 10, want ik kon het op klaarlichte dag pikkedonker maken in de kamer en rustig enkele uurtjes slapen om hopelijk van de migraine te worden verlost en JAWEL -hoewel niet helemaal-, ik kon diezelfde avond toch mee deelnemen aan de eerste 'opgieting', YAY!

Blurred lines op dag twee na een eerste onrustige nacht. Het mama-zijn maakt van mij een machine die op 'automaat' staat, zodus moeten zowel mijn geest als mijn lichaam bekomen en leren ontspannen.. Ik ben beduidend emotioneler geworden (als er voetbal op televisie is en er scoort iemand, kan ik alleen maar huilen. tranen met tùiten! I know, maar 't is sterker dan mezelf.) Gelukkig scheen de zon al vroeg en kwamen we absoluut NIETS tekort aan de ontbijttafel. En de smiling, happy faces kregen we er van het personeel gratis bij, gezelligheidstroef! Na het ontbijt ruilden we onze slippers in voor gras, stenen, schors en net geen kikker onder de voetjes. Het blotevoetenpad is -zeker op een zonnige dag als toen- een aanrader voor iedereen die nood heeft aan aarding, en dat mag je dus letterlijk nemen.

Aansluitend volgde de workshop mindfullness. Bewust denken, niet denken, ademen, dromen, bewegen, .. Alles heel erg belèven. Het was bijzonder en angstaanjagend tegelijk. Op zo'n korte tijd op jezelf botsen is niet meteen iets wat je incalculeert, sure.. Maar het heeft me doen inzien dat we echt veel te weinig stilstaan om te bezinnen. En dat hoeft echt niet gepaard te gaan met een sessie yoga of een grote GONG.. Al versterken ze het gevoel natuurlijk wèl. Ik ben een groen meisje met een hart voor alles wat leeft, het is mijn rijkdom en ik probeer er zo vaak, zo klein van te genieten. Eigenlijk ook pas echt na die mama-titel. Ze zeggen dat je leven stopt na een kind. Feit is, je zal nooit meer het meisje zijn dat je ooit geweest bent, maar ik geloof dat ik nu opnieuw geboren ben.. Dus ook als je opzoek bent naar de wortels van je eigen ik, is thermae 2000 dé plek om naartoe te gaan.

Maar nu heb ik nog steeds niet verteld waarom het zo leuk is om hier een groeps thingie van te maken.. Na de lunch was het tijd voor een massage, neen beter.. Een workshop masseren! We leerden -letterlijk- de kneepjes van het vak en het leverde blije gezichten, vettige handen en ruggen en net geen kwijlende monden, Mission accomplished en hoera(!) voor deze uiterst aangename workshop. Diezelfde avond ben ik nog gaan zwemmen onder een donkere sterrenhemel, in het warme thermale water.. Het zwembad sluit namelijk pas om 22u dus je hoeft je op geen moment van de dag te haasten om verschillende dingetjes uit te proberen, tijd zàt! En ohja, hoe ik die nacht geslapen heb? Als een ROOS!

Met het einde van de 3-daagse #healthexperience en evaluatie in zicht, werden we nog lekker verwend met een lichaamspacking. Ik ging voor de Sinaasappel! Het zou mijn energie op gang wekken, kalmerend werken op de huid én ik zou er straks heerlijk van slapen. Wel dat het verdomd warm geworden was in dat waterbed-rond-je-lijf is niet gelogen maar ik zou het morgen opnieuw doen, alleen al voor de 'afterview' en dat heerlijk fris glaasje grenadine! Bij Thermae 2000 ben je aan het juiste adres als je houdt van sauna, water, nog meer water, je bikini, je bloot lijf, witte badjassen en slippers, groen, .. Jezelf Hou van jou! #HOUVANMEI

Ben je benieuwd en ontdek je graag zelf dit exacte programma? Het kan! Have fun and RELAX, at Thermae 2000


bottom of page