top of page

Verwén mei !

De hele maand mei denk ik aan mezelf. Omdat het de 30e al een jaar geleden is dat ik met al mijn oerkrachten(ik ben thuis, in de living bevallen) onze dochter ter wereld gebracht heb. Het was een verdomd moeilijke reis tot hiertoe met een diep dal als gevolg en om me bewust te worden van het feit dat we allemaal maar mensen zijn, allemaal nood hebben aan wat WIJ graag willen, vond ik het belangrijk deze maand voor de rest van mijn leven te gebruiken om òok aan mezelf te denken! In alle vormen en op alle manieren. NIET stofzuigen bijvoorbeeld, toch? Maar wat als je écht even weg wil zijn van alle dagtaken, pampers, wandelingen met de hond, etc.. Wel dan moet je hier naartoe!

Dankzij Hotel/Restaurant La Butte Aux Bois in Lanaken kon ik hun nieuwste Spa-complex, "la Forêt" in primeur gaan 'testen', zeg maar. De natte gedeeltes zoals het zwembad, de jacuzzi, de sauna en hammam, waren die dag helaas nog in volle opbouw en afwerking maar het personeel was er wél en dat is niet onopgemerkt gebleven.

La Forêt is de plaatsvervanger van het gekende Aquamarijn en neemt je mee naar een totaal nieuwe en ongekende wereld van relaxatie en me-time. Helemaal geknipt dus voor MEI(n) maand!

Een maximum bezetting van 22 unieke gasten per dag, maakt van dit complex een regelrechte topper. Het personeel kan à la seconde inspelen op je behoeften en ten allen tijde hoef jij alleen maar te denken aan het volgende waar je aan zal denken (Ehmm..) inderdaad! Helemaal NIETS dus, JOEPIE!

Terwijl de eerste gasten al meteen de daarvoor ingerichte behandel ruimtes in geroepen werden, kon ik al even wennen aan die heerlijk mooie, nieuwe ruimte en een glaasje bubbels, en dan graag ook even kennismaken met de andere dames die die dag de verschillende behandelingen zouden ondergaan(dat klinkt zò belachelijk negatief dat woord, maar en òf ik het heb ondergaan, OMG!).

Daarna was het aan mij! Een gelaatsbehandeling zònder peeling(Yay, want mijn huidje kan dat niet aan)

mét gevoel(de intens actieve bestanddelen voelde je meteen je huid indringen en z'n werk doen, fantastisch!) en -ongelofelijk maar waar- resultaat meteen na de behandeling. Of dat gelegen heeft aan die zuivere fruitzuren waarmee ze op me gewerkt heeft weet ik niet, maar ik heb zo intens van dat moment genoten en dat resulteerde voor de rest van de dag in een morning-face(dus deze behandeling kies je misschien dan toch best als afsluiter van de dag *wink*) Tja kijk, sommige foto's spreken boekdelen en die hierboven is er zo eentje, ik was verlamd van ontspanning en da's me nog niet vaak overkomen sinds de komst van Emilia omdat ik toch echt àltijd nog iets heb om zo 'snellekes' eens aan te denken. Dus kijk, voor de mensen die hun kopje écht niet kunnen leegmaken, hier bij La Forêt kan ik je verzekeren dat die pauze-knop een feit is, of je het nu wil of niet! Verder werden we nog verwend met een intense voetbehandeling in de daarvoor speciaal ontwikkelde ruimte met gedimde lichten, voetbaden -geïntegreerd in de relaxstoelen- die stilletjes brubbelen onder je voetzolen en warme en koude waterbronnen afwisselen om je bloedcirculatie te stimuleren, een héerlijke massage, you name it! Ook onze schouder-en rugspieren werden niet vergeten en zo kwam je op het einde van de dag zo slap als een -meer dan al dente- spaghetti de relaxruimte ingesloft om je neer te ploffen op een volautomatische, zachte én fashionable ligstoel met nog meer bubbels, olijfjes en basically alles wat je maar wenst.

Laten we eerlijk zijn.. Dit lijkt wel een foto uit een catalogus maar zo heerlijk als het eruit ziet, zo heerlijk genieten is het dus in Spa Retrait La Foret in Lanaken.

En voor wie Hotel La Butte Aux Bois ként, weet dat je hier niet alleen thuis bent om te overnachten of te relaxen. Eén van de belangrijkste pijlers van 'gelukkig zijn' is zonder twijfel eten.

We doen het liever in gezelschap, vieren er onze belangrijkste feestdagen mee, geven het cadeau aan een ander, nemen de tijd om dankbaar te zijn. Niet dat we dat altijd bewust doen, maar laat dit een tip zijn.. Doe het eens, bewust een hap nemen en de verschillende smaken waarnemen, genieten,.. Ik kan er niets aan doen maar wie ooit de stelling 'de liefde van de man gaat door de maag' de wereld ingestuurd heeft, moet zelf een man geweest zijn, want deze dame right here geniet van eten net zo intens als van een heerlijke vrijpartij, écht waar. Dus wie niet aan z'n trekken komt en zich toch nog eens aan een echt orgasme wilt wagen, ook daarvoor ben je hier perfect aan het juiste adres. De lijn van de sterrenkeuken wordt fijntjes doorgetrokken naar het wellness gedeelte en daar kunnen we alleen maar blijer van worden dan we al waren. Dat de bordjes er mooi bij lagen was sowieso een feit, maar als er een bom van smaken bij iedere hap die je neemt in je mond terecht komt, dan pas proef je wat kunst eigenlijk is. Vergeet musea, ga naar de Wellness!

Het zijn die kleine dingen in ons leven die zo dagdaags geworden zijn dat we soms vergeten om te beseffen dat dit ons geluk is,.. En dan heb ik het niet over de zogenaamde comfort-food van de grote fastfood-ketens maar over de juiste producten(en da's niet alleen quinoa en superfood, trùst me!), combinaties en porties. Op die manier kan je in feite de hele dag door eten zonder je zorgen te moeten maken over je afspraak bij de Weight Watchers later op de avond.. (I know, ik mag mijn lijf niet met dat van een ander vergelijken, maar in feite telt er niets behalve hoe goed je je voelt, am I right? En als we ons slecht voelen over hoe we eruit zien heeft dat meer te maken met de maatschappij waarin we leven, de plaatjes die we op Social media voorbij zien komen en wat ànderen over jou te lullen hebben, toch?) Eten is liefde geven. Aan jezelf. En da's Helemaal OKE

want ik #HOUVANMEI

Veel dank aan Veerle, Micha, hun schitterend team En niet te vergeten alle fantastische dames die er die dag bij waren! Voor meer info, prijzen e.d. kan je terecht op Spa Retrait La Fôret


bottom of page