top of page

Hou van mei, én HAAR.

Gezond lichaam, gezonde geest, sure. Maar wat met de uiterlijke kenmerken? Want, eerlijk.. Je mag zoveel boeken lezen en het stil maken in je hoofd, uren in een kamer vol yogi's spenderen.. Over dik en dun wil ik het niet hebben, ik heb er namelijk mijn buik vol van(maar mijn kont en tetten blijven achter, urgh.) Soit, die àndere uiterlijke kenmerken! Die stomme kleine dingen die ons een goed gevoel geven, ookal passen we niet meer in die ene broek of lijkt dat Petite spannende topje bij jou op een XL T-shirt. Gewoon eens 7 dagen-en meer!- met je armen in de lucht, zonder je zorgen te maken over.. Haar.

Mijn Italiaanse roots zijn er om trots op te zijn. Ik heb een goede huid(Ik spreek hier dan vooral over mijn gezicht, de rest van mijn huid is eerder dun/doorlatend en gevoeliger), een vel dat snel bruint zonder voorafgaande kreeften-toestanden, en ik heb KEI-GOED-HAAR! En mag je dat erg letterlijk nemen. Mensen die me al langer dan vandaag kennen, hebben me in de loop der jaren met ontzettend veel verschillende coupes zien rondlopen. Van een toffe korte coupe (in allle kleuren van de regenboog), tot langer vrouwelijk haar, .. ALLE kapsels -behalve van dat Miss België haar- heb ik al gehad!

Ik heb het eerder al eens verteld, je haar zegt veel over je uiterlijk maar òok over je persoonlijkheid. Al heb ik mezelf al eens de vraag gesteld, geldt dat ook voor wat er op onze intiemere zones groeit? (Guess not, huh..) En dan spreek ik in mijn geval over oksels, de schaamstreek, .. Maar -Ja, nu gaat het komen- zelfs mijn tènen for God's sake! Mijn vingerkootjes(Oh lang leve die Italiaanse roots, NOOOO!)

Deze foto weergeeft exact wat voor haar ik heb, ze zijn met SUPERVEEL en donker van kleur, maar tegelijk ook licht van structuur en gemakkelijk in de omgang. Mijn wenkbrauwen zijn net niet te dun en met een klein tikkeltje oogschaduw en een dun make-up penseel kan ik een vollere wenkbrauw toveren.. (Laat dat laatste een tip zijn voor meiden/jongens die ook vollere wenkbrauwen wensen en met een potlood zelfs geen tekening netjes zouden inkleuren) Helaas voor mij zijn de goden daar gestopt en besloten ze voor de rest eens lekker gek te doen.. (Hoewel, van mijn arm-en beenhaar maar ik ook niet écht klagen. De haartjes op die plekken zijn lichter en zeker niet stug) En dan, op een dag, heb je het hélemaal gehad met de rest. Voor de zoveelste keer die week stond ik daar met mijn scheermesje, klaar om de intieme zones(Oksels, schaamstreek) nòg maar eens een scheerbeurt te geven

(Waxen is een NO-go voor mij; Mijn huid is te gevoelig, hierdoor ontstaan in mijn geval dus serieuze littekens) en het was zo vreselijk heet buiten waardoor al dat zweten al voor wat probleempjes gezorgd had. Overal zweertjes en pijn en nòg maar eens met het scheermes erover. Links en rechts een tikkeltje bloed, maar vooral; Zelfs geschoren kon je die stugge, zwarte haartjes nòg zien. Soms had ik het gevoel dat ik een half uur na een scheerbeurt al opnieuw een milimeter haar had staan! En tot overmaat van ramp was er een haartje ingegroeid dat al die tijd onder een littekentje verscholen bleef.. En je kan het al raden. Tot vandaag is dat een redelijk litteken dat NOOIT meer zal verdwijnen maar zich gelukkig net boven mijn schede bevind en dus ook nooit zichtbaar zal zijn in bikini(Alsof dat een ramp zou zijn als het wel zo was, natuurlijk #dramadrama) Soit, het was tijd voor een keerpunt, dat haar mòest weg, en het zou wegblijven.. Voor A L T I J D !

Ik kwam hiervoor terecht bij Kirsten Hulsmans; Een pittige, knappe dame en tevens ook het kloppend hart van haar eigen merk Laser4you(Laserontharing op maat, YAY!) Natuurlijk is Kirsten niet de enige op de markt die deze dienst aanbied. Maar redenen om dit bij haar-en nergens anders- te laten doen zijn;

-Ze werkt met verschillende instituten in Vlaanderen samen, dus je kiest zelf waar je het laat doen. Je hoeft dus niet all the way tot in Limburg te reizen. -De nieuwste Lightsheer Diode laser waarmee ze werkt kan een gemiddeld resultaat van 90% garanderen. -Bij Kirsten ben je altijd op je gemak! -Het hoeft -afhankelijk van wat je allemaal wil laten doen- soms zelfs niet langer dan 10 mintuutjes te duren. -Het is bijzonder pijnloos!(tenzij je rond je cyclus een afspraak inplant, dan is je huid opmerkelijk gevoeliger, just saying!)

Maar bon, om de daad bij het woord te voegen moest ik natuurlijk eerst alles ondergaan en ik kan u met veel trots bevestigen dat ik op 2% na HAARVRIJ ben op mijn bovenlip, onder mijn oksels en in mijn schaamstreek. Bij nader inzien, had ik jullie eigenlijk een voor en na moeten laten tonen, maar die heb ik natuurlijk niet.. De na wél, en dat ziet er eigenlijk een beetje uit als een gefotoshopte oksel bijvoorbeeld. Zo'n oksel waarin je geen zwarte schim ziet, alsof je op een bezweette dag een zwarte pull hebt aangehad. Het is écht een wèreld van verschil, zeker als je mijn bossige, Italiaanse ik ooit had moeten zien..(Om te huilen, echt waar)

Sinds kort ben ik ook met mijn benen gestart omdat ik de weelde van haarvrij en -zeker nu met een kleintje in huis- zorgeloos de deur uitlopen zò bevrijdend en zalig vind. Ik kan het iedereen aanraden die hier ook zo'n last van heeft of zich er ook ongemakkelijk bij voelt. De types die hiervoor geknipt zijn, zijn de mensen(vrouwen én mannen!) met een liefst lichtere huid en donkere en stugge haren. Zij zullen, net als ikzelf het resultaat haast niet kunnen geloven! Of het duur is? Tel al jouw scheerbeurten in tijd en mesjes eens op.. Tel al jouw afspraken bij de schoonheidsspecialist voor een waxing eens op.. Ik durf bijna te zeggen dat je goedkoper af bent! En once it's gone, it's gone! ;)

Meer info? Wat zijn de prijzen?Kan je niet wachten? Check voor een L4Y Center in de buurt op www.laser-4-you.be


bottom of page