top of page

Patàt zeg!

Gezond, lekker, snel.. What else do you want more?

Vanavond eten wij fastfood met een klein tikkeltje culinaria. Papillot van Kabeljauw in de oven op een bed-wat zeg ik? Een BOXSPRING!- van puree. Njammelskes!

Tijd: 20 min Budget: *(****) Personen: 2

Ingrediënten: -2 kabeljauwhaasjes

-7 Aardappelen -2 tomaten -1 bol mozzarella -Basilicum(gedroogd of vers) -1 ui -olijfolie

-nootmuskaat

-halfvolle melk

(voorverwarmde oven, 200°c)

 

Puree

Dat kan iedereen, right?Versnel het aardappel-kook-proces; Schil de aardappelen en snijd ze in kleine(re) blokjes. Even spoelen onder de kraan en in gezouten-liefst al lekker warm- water laten koken. Spatvrij aardappelen koken doe je door een lekkere klont boter of scheut olijfolie aan het kokend water toe te voegen.

Papillot

Aluminiumfolie! Leg beide stukken vis in de folie, zodanig dat je er later een 'pakje' van kan maken. De 2 tomaten ontpitten en zo fijn mogelijk snijden(Ik gebruik hiervoor de Tupperware Turbochef, by the way. Mijn tomaten gaan hier bijna heel in, 4x touwtje trekken en de klus is geklaard, een SUPER hebbeding dat z'n geld (€50?)meer dan waard is, zeker als het snel moet gaan!)

De ui even van z'n schil af helpen en in ringen snijden. Ook de mozzarella mag uit de verpakking en kan je lekker met je handen in stukjes doen. Nu kunnen zowel de uiringen als de tomaten én mozzarella op de vis. Het geheel even afkruiden en afwerken met verse of gedroogde basilicum en een flinke scheut olijfolie. De folie even dicht vouwen en zonder omwegen de oven in.(Ik ben absoluut géen klok-kijker dus keep an eye en zet indien nodig de oven wat lager of zet 'm gewoon af, deurtje dicht en laat zo maar wat verder garen, works like a charm!)

 

en toen? Patatjes gaar? Afgieten maar!

Voeg een flinke scheut melk toe, wat nootmuskaat, peper en zout èèèèn stoempen die handel! Zet je borden kort mee in de oven vlak voor je gaat serveren, zo hoeft niemand van een koud bord te eten. Stoemp op bord, vis op stoemp, sausje over het geheel Et voila.. AANVALLEN! Smakelijk eten

#eten #culinair #gemakkelijk #snel #fastfood #vis #kabeljauw #overgerecht #budgetair

bottom of page